Aramayan Bulamaz
×
arama motoru etiketine ait içerikleri görüntülemektesiniz.
SEO (Search Engine Optimization) - Arama Motoru Optimizasyonu  Nedir?

SEO (Search Engine Optimization) = Arama Motoru Optimizasyonu

Sitemizin arama motorlarında gözükmesi ve arama motorlarının sitemizi çabuk bir şekilde indexlemesi için yapılan çalışmalardır.

Sitemizin arama motorlarında çabuk görüntülenmesi için site başlığını doğru tanımlamalı ve html meta etiketlerini tanımlamamız gerekmekte.


Önemli Meta Etiketleri

robots: Bu etiket arama motorlarına site içeriği ile karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiğini anlatıyor. index parametresi indexleneceğini, follow parametresi ise takip edileceğini belirtiyor. İndeksleme için seçenekler index (indeksle) ve noindex (indeksleme). Linklerin takip edilmesi ile ilgili seçenekler de follow (takip et), nofollow (takip etme) şeklinde tanımlanır. Eğer sitenizde bir sayfanın indexlenmesini veya linkin takip edilmesini istemiyorsanız bu etiket önem kazanıyor, noindex ve nofollow ile o sayfanın takip edilmemesi ve indexlenmemesini sağları.() Bunlardan her hangibirisi tanımlanmamışsa varsayılan olarak index ve follow olarak algılanıyor ve site indexleniyor. Seçeneklerden yalnızca birer tanesi kullanılabilir. Örneğin; dikkate alınmıyor.

description: Bu etiket arama motorları sonuçlarında site ile ilgili bilgi vermek içindir. Sitenin içeriği ile ilgili bir açıklama yazısı belirtmeliyiz, gereksiz açıklama metinleri siteyi geriye atar.

keyword: Bu etiket ile arama motorlarında hangi anahtar kelime ile aratılınca çıkması gerektiğini belirtiyoruz, sitenin içeriği ile ilgili anahtar kelime belirlemeliyiz yoksa arama motorları siteyi geriye atıyor.

Sitemizin url kısmıda seo uyumlu olması da önemlidir, genelde konu başlığını url e dönüştürerek bunu yaparız, Konu başlığı Aircrack-ng Wep Hack (Resimli Anlatım) url: aircrack-ng-wep-hack-resimli-anlatim şeklinde. Bu şekil url yapmayı başka bir konuda anlatacağım.

Ayrıca site içeriğininde özgün olması

PHP Site İçi Arama Motoru Yapımı

Web sitelerimizin içinde bazen konuları bulmak için basit bir arama motoruna ihtiyacımız olabiliyor. Şimdi basit bir örnekle açıklayacağım bunu:
Aramayı yapacak formun html kodları

<form action="sonuc.php" method="get"> <input type="text" name="aramasorgusu" placeholder="Aramak istediğiniz kelimeyi yazınız"><br> <input type="submit" value="Ara"> </form>

sonuc.php içinde bulunacak kodlar

<?php $aramasorgusu = @mysql_real_escape_string($_GET['aramasorgusu']); $sonucsorgu = @mysql_query("SELECT * FROM konular WHERE baslik LIKE '%".$aramasorgusu."%'" ); if(@mysql_num_rows($sonucsorgu)>0){ while($sorguoku=@mysql_fetch_array($sonucsorgu)){ echo $sorguoku['baslik'].'<br>'; } } else{ echo 'Aradığınız İçerik Bulunamadı'; } ?>

SELECT * FROM konular sorgusu ile konular isimli tablodaki verileri seçiyoruz ama burada şart var WHERE baslik ile baslik isimli sütündaki verileri almasını söylüyoruz fakat burada yine bir şart belirtilmiş LIKE veritabanından arama yapmak için kullanılan komuttur LIKE %aranacak kelime% şeklinde sorgu yapılır biz % işaretleri arasında formdan gelen sorguyu tutan değişkenimizi koyuyoruz, sonra while döngüsü ile bulunan sonuçları alt alta gelecek şekilde yazdırıyoruz, siz bunu daha güzel bir şekilde yapabilirsiniz, link olarak belirlersiniz yada güzel bir tasarımla da yapabilirsiniz ben sizlere en basit haliyle anlattım.

Anlamadığınız yerler olursa konu altından yorum yaparak bana ulaşabilirsiniz.

  • Önceki Sayfa
  • Sonraki Sayfa