Aramayan Bulamaz
×
https etiketine ait içerikleri görüntülemektesiniz.
Kişisel Güvenlik (İnternette Yapılan Hatalar)

Merhaba arkadaşlar,

Bu dökümanda sizlere kişisel güvenlik hakkında birazdaha bilgilendirmeyi ve internette sörf yaparken yapılan hatalara dikkat çekmek istiyorum.

1. Sosyal medyada doğum gününüzü tam olarak paylaşmayın.

Facebook , twitter vb gibi internet sitelerinde doğum gününüzü gün - ay - yıl olarak paylaşmayın.
Çünkü ; İnternet üzerinde kimlik hırsızlığı yapanların bu bilgiye kolayca ulaşmasına zemin hazırlarsanız, hesaplarınızı ele geçirme süreçlerini de bir hayli kolaylaştırmış olursunuz.

2. Çevrimiçi anket formlarına gereğinden fazla dadanmayın.
İnternette sörf yaparken karşınıza çıkan anketleri doldurmayın.
Verdiğiniz küçük ipuçlarının birleşimiyle ortaya çıkan sonuçları bilseniz siz bile şaşarsınız.

Örnek vermek gerekirse ;

Nasıl bir tipsiniz? Eğlenceli mi yoksa romantik mi? Hangi hayvana benzersiniz? Sizden hangi erkek/kız tipi daha çok hoşlanır? Bu tarz soruların cevabını bilmeyi ne kadar isteseniz de, verdiğiniz her cevap sizin hakkınızda daha fazla şey öğrenmek isteyenler için bulunmaz bir fırsattır. 

3. Cep telefonunuzun ana ekranına mutlaka şifre koyun.

Özellikle son yılların modası olan akıllı telefonlar, size ve hesaplarınıza dair birçok bilgi barındırır. Olası bir cihaz kaybında bunları üçüncü şahısların eline bu kadar çabuk teslim etmeyi emin olun istemezsiniz. Hele de telefonunuzda mobil cüzdan gibi uygulamalar tanımlıysa başınıza neler geleceğini tahmin bile edemezsiniz.

4. Seyahat planlarınızı sosyal medyada açık etmeyin.

Hele ki malınızın mülkünüzün peşinde olan birileri ev adresinizi biliyorsa, onları sizin bir süre evde olmayacağınızı bilmekten daha çok mutlu edecek bir şey olamaz.

5. Otomatik konum bildirimi servislerini kapatmayı unutmayın.

Bazı akıllı telefonlar, siz aksini söylemediğ

İnternet ve Bilgisayar Güvenliği

İnternette güvenliğimiz çok önemlidir. İnternet bankacılığı kullanıyorsanız eğer bu daha da önemlidir.

İnternet güvenliğiniz için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;



İnternet üzerinden alış-veriş yapıyorsanız eğer kullandığınız web sayfasının https:// ile başladığına emin olun, bu güvenli bir bağlantıda olduğunuzu gösterir, bu bağlantı protokolünü kullanan sayfalarda güvenlik sertifikası varıdr, SSL (Secure Socket Layer) bu sertifika ile sayfadaki veri iletişimi şifreli gerçekleştirilir. Sizinle aynı ağı kullanan birisi varsa eğer ve bu ortak ağ kullanıcısı ağ trafiğini dinliyorsa sizin bu sayfada ne yaptığınızı anlayamayacaktır.
Güncel bir antivirüs yazılımı kullanın, Kaspersky veya Nod32 yi öneriyorum, bunun yanında Comodo Firewall yazılımıda sisteminize yapılacak herhangibir izinsiz girişi engelleyecektir, bunlara ek olarak bir de antilogger yazılımı kullanın bu sayede bilgisayar güvenliğimizi sağlamış olduk ancak hiçbir zaman %100 güvendeyiz diyemeyiz bu yaptıklarımız sadece önlem.
Gizli sorularınızın yanıtlarına alakasız cevaplar verin, "Tarihteki en sevdiğiniz kişilik?" sorusuna "Atatürk" yanıtını verirseniz bu cevap hemen tahmin edilir ve şifreniz değiştirilir, alakasız saçma cevaplar verirseniz eğer tahmin edilelemez ve şifreniz bu yollarla değiştirilemez.
Kullandığınız şifreleri de karışık yapın, sadece sayı ile oluşturulan şifreler tahmin edilir veya zorlama yöntemi ile kırılabilir, ya da sadece harflerden oluşan bir şifre de hemen kırılabilir, şifrelerinizde büyük ve küçük harf, sayı ve karakterleri kullanın bu tarz şifreler wordlistlerde bulunmaz ve kırılma ihtimalleri çok düşüktür, şifreleriniz en az 10 karakter olsun, bu yazdıklarıma örnek bir şifre türü: +$>cE50?_zrT85-
İşletim sisteminizi sürekli güncel tutun, güncellemelerin çıkmasının sebebi sistemin kullandığı bir dosyada, örneğin bir dll dosyası, açık çıkmasıdır. Bu

  • Önceki Sayfa
  • Sonraki Sayfa