Son zamanlarda çokca araştırdığım, vakit geçirdiğim ve incelediğim bir yer.
Deep web arama motorlarının ulaşamadığı gizli web siteleridir. Adresleri çok karmaşıktır akılda tutmak zordur. İnternet ortamının %80'lik kısmını oluşturular. Geri kalan %20'lik kısım herkesin bildiği kullandığı normal web siteleridir.
Deep web tam Türkçe karşılığı derin web, isminden de anlayacağınız gibi internet ortamının yer altı dünyasıdır. Herhangi bir kontrolden geçmezler o yüzden her türden konuya ulaşabilirsiniz. Silah ticareti, köle ticareti, kiralık katil, gizli devlet belgeleri gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Hatta WikiLeaks sitesininde deep web çıkışlı olduğunu unutmayalım.
Web aleminde derinlere inmek için internetin katmanlarını bilmek gerekli.
0. Seviye İnternet; Genel olarak herkesinbildiği internet ve içerisindeki her işe yarar veya yaramaz bilgi.
1. Seviye İnternet; Surface Web yani yüzey ağı olarak da adlandırılır. İnternet ile aşırı haşır neşir olan insanların kullandığı servislerdir. Örneğin hostingler, kullan at eposta servisleri, üniversite ağları gibi.
2. Seviye İnternet; Bergie Web olarak da adlandırılır. Ftp server kullanmayı biliyorsanız, kilitlenmiş googles sonuçlarına ulaşabiliyorsanız bergie web kullanıcısınızdır. Bu ağ dns üzerinde döner ve hala arama motorları tarafından indexlenmişlerdir.
3. Seviye İnternet; Deep Web. Anonim ağları bilen, proxy kullanmaya alışkın, tor gibi servislerden haberdar olan kullanıcılar içindir. Genellikle ulaşılması zor ve gizli yerlere işaret eder.
4. Seviye İnternet; Charter Web, deep webin devamı niteliğindedir. Buraya tamamen dark net diyebiliriz. Burası web sitelerinin dns kullanmadığı bir alandır. Deep web ve charter web de bol bol illegal içerik bulabilirsiniz.
5. Seviye İnternet; Marinas Web. Adını dünya üzerindeki en derin çukurdan almıştır. Sadece adı konmuş bir efsane gibidir.Oraya giden
Tarihteki en ünlü hacker manifestosu The Mentor tarafından yazılmış ve 8 Ocak 1986 yılında ABD'de yayınlanmıştır.Manifestonun yayınlanmış olduğu tarihe saatler kaldı ve bence tarihte bugün önemli bir gündü.
Hacker Manifestosu
Bugün bir diğeri daha yakalandı, boydan boya tüm gazetelerdeydi. "Bilgisayar suçundan genç biri tutuklandı", "Banka tahrifatından sonra hacker yakalandı"... Lanet olası çocuklar.
Hepsi birbirinin aynı.
Fakat 1950' lerin teknobeyni ve üç parçalı psikolojik yapınızla hiçbir hacker' ın gözlerinin arkasında neler olduğunu anlamaya çalıştınız mı? Onu bu kadar sert yapan neydi diye merakettiniz mi? Hangi güçler onu şekillendirdi, onu böylesine bir kalıba ne döktü? Ben bir Hacker-ım, dünyama girin... Benim dünyam okul hayatımla başlar... Diğer çocuklardan fazla zekiydim, bize öğrettikleri bu saçmalık beni sıkıyordu... Lanet olası beceriksizler.
Hepsi birbirinin aynı.
Ortaokul veya lisedeydim. Hocaların onbeşinci kez bir kesiri nasıl indirgeyeceklerini dinlemiştim. Ben anlamıştım. "Hayır hocam, size ödevimi gösteremem, ben onu kafamdan yaptım..." Lanet olası velet. Muhtemelen kopya çekmiştir.
Hepsi birbirinin aynı.
O gün bir şey keşfetmiştim. Bir bilgisayar buldum. Bir saniye, bu muhteşem. Tam istediğim gibi bir şey. Ne yapmasını istersem onu yapıyor. Eğer hata yaparsa, onu ben beceremediğimdendir. Beni sevmediğinden değil... Veya benden korktuğundan değil... Veya benim çok akıllı bir fırlama olduğumu düşündüğünden değil.. Ya da öğretmeyi sevmediğinden ve burda olmaması gerektiğinden değil... Lanet olası velet. Bütün yaptığı oyun oynamak.
Hepsi birbirinin aynı.
Ve birden bir şeyler oldu... Başka bir dünyaya bir kapı açıldı... Telefon hattında bir bağımlının damarlarındaki eroin gibi gezinmek, bir elektronik nabız dışarıya gönderildi, günden güne artan yeteneksizliklere karşı, bir sığınak aranıldı... Bir sığınak bulundu. "İşte bu... Burasu benim
SEO (Search Engine Optimization) = Arama Motoru Optimizasyonu
Sitemizin arama motorlarında gözükmesi ve arama motorlarının sitemizi çabuk bir şekilde indexlemesi için yapılan çalışmalardır.
Sitemizin arama motorlarında çabuk görüntülenmesi için site başlığını doğru tanımlamalı ve html meta etiketlerini tanımlamamız gerekmekte.
Önemli Meta Etiketleri
robots: Bu etiket arama motorlarına site içeriği ile karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiğini anlatıyor. index parametresi indexleneceğini, follow parametresi ise takip edileceğini belirtiyor. İndeksleme için seçenekler index (indeksle) ve noindex (indeksleme). Linklerin takip edilmesi ile ilgili seçenekler de follow (takip et), nofollow (takip etme) şeklinde tanımlanır. Eğer sitenizde bir sayfanın indexlenmesini veya linkin takip edilmesini istemiyorsanız bu etiket önem kazanıyor, noindex ve nofollow ile o sayfanın takip edilmemesi ve indexlenmemesini sağları.() Bunlardan her hangibirisi tanımlanmamışsa varsayılan olarak index ve follow olarak algılanıyor ve site indexleniyor. Seçeneklerden yalnızca birer tanesi kullanılabilir. Örneğin; dikkate alınmıyor.
description: Bu etiket arama motorları sonuçlarında site ile ilgili bilgi vermek içindir. Sitenin içeriği ile ilgili bir açıklama yazısı belirtmeliyiz, gereksiz açıklama metinleri siteyi geriye atar.
keyword: Bu etiket ile arama motorlarında hangi anahtar kelime ile aratılınca çıkması gerektiğini belirtiyoruz, sitenin içeriği ile ilgili anahtar kelime belirlemeliyiz yoksa arama motorları siteyi geriye atıyor.
Sitemizin url kısmıda seo uyumlu olması da önemlidir, genelde konu başlığını url e dönüştürerek bunu yaparız, Konu başlığı Aircrack-ng Wep Hack (Resimli Anlatım) url: aircrack-ng-wep-hack-resimli-anlatim şeklinde. Bu şekil url yapmayı başka bir konuda anlatacağım.
Ayrıca site içeriğininde özgün olması
Web sitelerimizin içinde bazen konuları bulmak için basit bir arama motoruna ihtiyacımız olabiliyor. Şimdi basit bir örnekle açıklayacağım bunu:
Aramayı yapacak formun html kodları
<form action="sonuc.php" method="get">
<input type="text" name="aramasorgusu" placeholder="Aramak istediğiniz kelimeyi yazınız"><br>
<input type="submit" value="Ara">
</form>
sonuc.php içinde bulunacak kodlar
<?php
$aramasorgusu = @mysql_real_escape_string($_GET['aramasorgusu']);
$sonucsorgu = @mysql_query("SELECT * FROM konular WHERE baslik LIKE '%".$aramasorgusu."%'" );
if(@mysql_num_rows($sonucsorgu)>0){
while($sorguoku=@mysql_fetch_array($sonucsorgu)){
echo $sorguoku['baslik'].'<br>';
}
}
else{
echo 'Aradığınız İçerik Bulunamadı';
}
?>
SELECT * FROM konular sorgusu ile konular isimli tablodaki verileri seçiyoruz ama burada şart var WHERE baslik ile baslik isimli sütündaki verileri almasını söylüyoruz fakat burada yine bir şart belirtilmiş LIKE veritabanından arama yapmak için kullanılan komuttur LIKE %aranacak kelime% şeklinde sorgu yapılır biz % işaretleri arasında formdan gelen sorguyu tutan değişkenimizi koyuyoruz, sonra while döngüsü ile bulunan sonuçları alt alta gelecek şekilde yazdırıyoruz, siz bunu daha güzel bir şekilde yapabilirsiniz, link olarak belirlersiniz yada güzel bir tasarımla da yapabilirsiniz ben sizlere en basit haliyle anlattım.
Anlamadığınız yerler olursa konu altından yorum yaparak bana ulaşabilirsiniz.