Aramayan Bulamaz
×
trojan etiketine ait içerikleri görüntülemektesiniz.
Kişisel Güvenlik Hakkında Tavsiyeler

Merhaba arkadaşlar ,

Bu kişisel güvenlik adlı makalemde sizlere MNA blog olarak maddeler halinda tavsiyelerde bulunmayı hedefliyorum.

Bu makalemde kişisel bilglerinizi ve kişisel bilgisayarınızı nasıl koruyacağınız hakkındaki önermeleri maddeler halinda sıralıyacağım.

#./ Antivirüs programı kullanıp güncellemelerini yapınız. (MNA blog olarak tavsiyemiz Comodo Antivirüstür) "Ben Anti-Virüs Kullanmasını Sevmeyenlerdenim."

#./ Mecbur kalmadığınız durumlarda halka açık yerlerde internet cafe vb. yerlerde mail adreslerinize, banka hesaplarınıza giriş yapmayınız.

Çünkü ; Keylogger tarzı programlarla şifreleriniz kolaylıkla çalınabilir.Eğer ki giriş yaptıysanız bilgisayardan kalkarken şu adımı uygulayınız.

 Messenger için Başlat -> Çalıştır -> Control keymgr.dll yazıp enterleyerek kendi accountunuzu siliniz.  Ctrl + Shift + Alt + G tuşlarına sırasıyla aynı anda basarak bilgisayarda olan yaygın bir keylogger varsa görebilirsiniz.Eğer ki keylogger çıkarsa bilgilerinizi siliniz. (Ctrl + Shift + Alt + G Kısmen keyloggerlerde işe yarar.) İnternet tarayıcınızın seçenekler bölümünden güvenlik veyahut içerik kısmından kayıtlı parolaları vs siliniz. Ctrl + Alt + Delete tuşları ile görev yöneticisindeki açık olan programları gözlemleyin. Banka hesaplarına girerken mümkün oldukça ekran klavyesini kullanınız. (Ancak ekran klavyesiyle girince çalınmaz demeyin , şimdiki zamanda ekran kaydedici programlarla çalınması çok basit.)
#./Konuşma ortamında kredi kartı vb. gibi bilgilerinizi vermeyiniz.Eğer trojan yediyseniz alınan bir ekran görüntüsünde herşeyiniz gözükebilir.

#./ Hiç kimseye ne şartta olursa olsun mail şifrenizi vermeyin.(En yakın arkadaş olsa bile)

#./Maillerinizin güvenlik sorularını tahmin edilmeyecek cevaplar yazın.Örneğin ; En sevdiğiniz çocukluk arkadaşınız sorusuna şu cevabı verebilirsiniz. "mnablogum" gibi değişik cevaplar

Anti-Virüs Sizsiniz

Merhaba arkadaşlar,

En iyi Anti-Virüs Sizsiniz adlı dökümanımıza hoş geldiniz.

Bu dökümanımızda sizlere bilgi güvenliği hakkında birazdaha bilgilendirmeyi ve Anti-Virüslerden bahsedeceğim.

Tüm bilgisayar kullanıcılarının hemen hemen bir çoğunun olmazsa olmazıdır Anti-Virüsler.Siber dünya genelinde 30'a yakın Anti-Virüs firması vardır. Hepsi birbiri ile yarış halindeyken bizde bunlara ortak oluyoruz.
  Neden mi ? Onları kullanarak.

  İnternette bulunan bir çok Anti-Virüs Yazılımları full denildiğinde içeriğinde nelerin geldiğini kullanıcı tarafın bilinmemektedir.Fakat ben crackledim, serialini buldum, benim Anti-Virüs orijinal sürüm diyen herkes yanılıyordur.

  orijinal sürüm Anti-Virüsler ücret karşılığı 1 yıllık satılmaktadır. Bu bilgiyi herkesin bilmesine rağmen bir çok insan 3 kuruşa 5 köfte alayım, cebimden para çıksın katiyen istemez. Karşı komşunuzun oğlu Ali Anti-Virüs cracklemesini biliyordur. Halen "orijinal Avirüs, en iyi anti virüsler" gibi başlarında sağmaca terimler ile arama motorlarının üst seviyelerindedirler.

Gelin birde 2013'ün en iyi antivirüs yazılımlarına bakalım;



Güncel en iyi antivirüs listesine bakmak ve satınalmak isterseniz;

Burayı Ziyaret Ediniz


  Şimdi diyceksiniz ki en iyi Anti-Virüs sizsiniz dökümanında bu konuları anlattınızda kendimizi antivrüssüz nasıl koruycaz gibisinden sorular aklınıza gelmiş olabilir onunu içinde bilgi mahiyetinde sizlere şunları söylemek istiyorum.

  Aşağıda görmüş olduğunuz Görev Yöneticisi kişisel bilgisayarıma aittir.Burada çalışmakta olan Kullanıcı isimlerinin kullandığı Yansıma Adı altında çalışan programların her biri hakkında azda olsa bilgi sahibi iseniz, hiçbir Anti-Virüs programına ihtiyacınız yoktur.




Şayet msn alış-verişlerinde güvenmediğiniz veya herhangi bir yerden indirdiğiniz dosyaya

Kişisel Güvenlik (Virüsler ve Botnet)

Merhaba , arkadaşlar

Bu dökümanımızda kişisel güvenlik konusunda sizleri bilinçlendirmeyi düşünüyorum.

Geçmişte kişisel bilgisayarlar genel olarak virüsler ve solucan virüslerinin tehditi altındaydı.Solucan virüslerinin amacı bilgisayarlara yayılmaktı.Bazı programlar dosyalara ve kişisel bilgisayarlara zarar vermek üzere tasarlanmıştı.Bu kötü amaçlı yazılımlar ?sanal yıkıcılık? olarak tanımlanabilir.

#./ Bir Virüsle Solucan Arasındaki Farkı Biliyormusunuz ?

#./ Truva Atı Nedir ve Adı Nereden Geliyor ?

#./ Botnet Nedir ?

Virüsle Solucan arasındaki fark ?

Virüs kendisini kopyalayan bir programcıktır.Virüsler bir programdan bilgisayarınıza veya bilgisayardan bilgisayar'a kopyalanabilen tehlikeli programcıklardır.

Solucanlar ise , kendini çoğaltan ancak diğer dosyalara bulaşmayan bir programcıktır. Fakat bunun yanısıra kendisini bir bilgisayar yükler ve diğer bilgisayarlara bulaşıp yayılmayı amaçlar.

Bir virüs bilgisayarınızda uzzun süre tespit edilmeden kalırsa bilgisayarınızda o kadar çok virüslü dosyalar oluşur.

Truva atı nedir ve adı nereden geliyor ?

Truva atı ismi , yunanlılar truva şehrine sızarak onu ele geçirmek için kullandıkları tahta attan gelmektedir.

Truva atı yasal bir yazılım olarak görülen fakat başlatıldığında zarar vermeyi amaçlar.Truva atları virüslerden ve solucan virüslerinden ayıran kötü özelliği kendini yayamamasıdır.

Truva atları genellikle gizlice yüklenirler.Haberiniz olmadan truvatı atını oluşturan kişiye bilgilerinizi gönderir.Truva atını günümüze uygun açıklamak gerekirse , günümüzdeki suç amaçlı yasal olmayan yazılımların bir çoğu kötü amaçlı işlevi uygulamak amacıyla oluşturulmuş farklı türlerdeki truva atlarından oluşturulmuştur.Truva atlarının en yaygın olanı Backdoor (Arka Kapı) truvaatlarıdır.

Truva atı ile yapılabileceklere değinirsek , klavyeye bastığınız her tuşu , kişisel b

  • Önceki Sayfa
  • Sonraki Sayfa