
Kernel güncellemesini yapmadan önce şu anki kernel sürümüne bakmamız gerekmekte.
uname -r
komutu ile kernel sürümünü öğrenebiliriz.
3.2.0-24-generic gibi bir çıktı verir bize.
Daha sonra
apt-cache search linux-image
komutu ile linux kernellerini listeleriz. Kurmak istediğimiz linux kernel sürümü bizde bulunandan yüksek olmalı.
Böyle bir çıktı alırız. Bizim kuracağımız kernel 3.2.0-24 den büyük olmalı, en iyisi en son sürüm kerneli kurmak.
linux-image-generic-lts-raring bu en son sürüm kernel, bunu kuralım :)
apt-get install linux-image-generic-lts-raring
kurulum komutunu verdik indirmeye ve kurmaya başladı. Kurulum bittiğinde bilgisayarı yeniden başlatıp kernel sürümüne baktığımızda 3.8.0-27-generic bilgisini verecektir.
Kerneli güncelledik fakat önceki kernelden olan kalıntıları temizlemedik. Bunun için synaptic paket yöneticisine giriyoruz. Sağ menüden Installed yazan bölüme geliyoruz, arama bölümüne daha önceki kernel numarasını yazıyoruz 3.2 yazarsanız da gelir ve çıkan paketlere sağ tık Mark for Removal seçiyoruz. Ardından da Apply butonuna basıyoruz ve önceki kernel kalıntıları silinmiş oluyor.
Bütün bunları yaptık fakat kullandığımız bazı uygulamalar linux-headers bilgisi ister, kullandığımız kernel sürümüne göre linux-headers değişir, önceki kernel sürümleri ile birlikte linux-headers paketlerini de kaldırdık.
apt-get install linux-headers-$(uname -r) komutu ile kullandığımız kernel sürümüne ait linux-headers paketini kurabiliriz.
Eğer güncellemeden sonra ekran kartı driverında problem yaşarsanız Linux Kernel Güncellemesinden Sonra Ekran Kartı Sorununa Çözüm konusuna bakabilirsiniz.