Aramayan Bulamaz
×
Maverick kullanıcısına ait içerikleri görüntülemektesiniz.
Alan Adı Saldırıları

Merhaba Arkadaşlar...
Bu makalemde sizlerle alanadı saldırılarını anlatmak istedim...

Bufer OverFlow:

Bufer OverFlow tamamen coderden kaynaklanan bir açıktır.Argüman'ın veri boyutuna bakılmadan bir bellek İçerisinde bir fonksiyona kopyalanması sonucunda oluşur. Argüman, hafızadan ayrılmış ise bellektende büyük ise buffer overflow saldırırları için yeterlidir. Saldıran kişi başarılı olursa yaptığı uygulamanın hakklarını kullanabilme ve makine üzerinden uzaktan komut çalıştırabilir.

UDP Flooding :

Bu saldırı DDOS un bir türüdür.Amacı Udp kapsını patlatmaktır.2 Makine arasında Udp fırtanası yaratır.İki makinede'de olacağı gibi UDP trafiği ile TCP trafiğinin önceliği olacağı için önemli bir tıkanıklıktır. TCP Protokolü uzun zamanda gelen veri paketlerini oto onaylayıcı bir sistemi vardır.Bu mekanizma gönderilen veri miktraını düzenleyerek yavaşlamayı azaltır.UDP protokolü böyle bir mekanizmaya sahip bir Protokol değildir.Bir gün sonra tüm bant genişliğini kullanır ve Tcp tarfiğine çok az yer bırakır.

Smurfing:

Bu saldırıda esas ICMP protokolüdür.Bir ping broadcast adresine gönderildiğinde , olan her makinaya gönderilir.Daha deminde değindiğim gibi bu saldırının temeli paketleri hedef ip den alır gibi göstermektir.Saldırgan kişi ağ broadcast adreslerine sürekli ping atacak ve tüm makineler ıcmp echo paket i gönderecektir.Bu saldırı ağdaki sunucu sayısı kadar katlanacaktır. Bu durumda saldırı büyük bir tıkanmaya ulaştığında tüm ağ ğ denial of service verecektir.

Distributed denial of service

Distributed denial of service saldırılan ağı takınıklık İle doldurur.Bu saldırıda çeşitli kaynaklar kullanılmalıdır ve kullanana sahip olunmalıdır. En çok bilinen DDoS (Distributed Denial of Service) tir.

Hatalar

Kötü bir program her zaman hata içerir.Bunların başında program açıkları gelir. Dinamik web sayfalarının açık kaynak k

Sitenizin Arkaplanında Video Oynatma

Merhaba Arkadaşlar, size bu sıralar pek çok sitede kullanılan bir çalışmadan bahsedeceğim. Bazı sitelerde web sayfaların arkaplanında ekranı kaplayan videolar bulunmakta ve bunun üzerinde ise site inşaa edilmektedir. Yani arka planda video oynatılırken sitenin diğer materyalleri ( butonlar, resimler, yazılar vs.) bu videonun üzerinde bulunmaktadır. İşte bugün bu konudan sizlere bahsedeceğim. İnşallah beğenirsiniz

Size kendi yapmış olduğum çalışmanın indirme linkini vereceğim, çünkü çalışan dosyanın sizde örnek olarak durmasında yarar var. Ona bakarak kendi web sitenizin planına video koyabilirsiniz. Ama bazı şeyleri de burada anlatarak sizlere yol göstermek istiyorum. Dikkatlice okursanız hiçbir sorun olmayacaktır.

Örneğin İncelenmesi.

Aşağıdaki kodlar <head> ile </head> arasında olmalıdır.

<link rel="stylesheet" href="css/style.css"> <link rel="stylesheet" href="css/bigvideo.css"> <script src="js/modernizr-2.5.3.min.js">

<body> ve </body> arasında yer vereceğiniz şeyler tamamen videonun üzerinde olacağından istediğiniz gibi sitenizi yapabilirsiniz. Kısacası burada video ile ilgili hiçbir şey yoktur. Sadece sitenizi divlerle veya tablolarla oluşturdurktan sonra onların en altına aşağıdaki kodları yerleştirmeniz gerekmektedir.

<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script> <script>window.jQuery || document.write("<script src='js/jquery-1.7.2.min.js'></script>")</script> <script src="js/jquery-ui-1.8.22.custom.min.js"></script> <script src="js/jquery.imagesloaded.min.js"></script> <script src="http://vjs.zencdn.net/c/video.js"></script> <script src="js/bigvideo.js"></script> <script> $(function() { var BV = new $.BigVideo(); BV.init(); if (Modernizr.t

Virüs Saldırılarını Nasıl Engellersiniz ?

Merhaba arkadaşlar ,

Bu makalemde sizlere bilgisayarınıza virüs bulaşmaması için yapılması gerekenleri ayrıntılı şekilde anlatmaya çalışıcam.

Bilgisayarınıza virüs bulaşmasına engellemek için en başta korsan yazılım kullanmamanız gerekir.

Bunun yanısıra şüpheli web sitelerinden program veya dosya indirmeyin.

Sohbet veya anında mesajlaşma sırasında dosya kabul etmeyin ve mesaj olarak gelen şüpheli e-posta eklerini açmayın.

Ayrıca virüs bulaşma riskini azaltmak için iyi bir antivirüs programı kullanmalısınız.Bunun için size önerimiz Comodo Antivirüstür.

Antivirüs programlarınızı sıklıkla mümkün olduğunda hatta ve hatta günlük güncelleştirmelisiniz ve haftada bir veya iki kez sisteminizi tam taramadan geçirmelisiniz.

Bunun dışında açılan belgelerde gelebilecek olası macro virüslerine karşı office uygulamalarının macroları çalıştırma özelliğini kapatmalısınız.

Ayrıca kullandığınız tarayıcının scripts çalıştırma özelliğini kapatmalı veya özel eklenti kurmalısınız.(Firefox için NoScript öneririz.)

İsteğe bağlı olarak "www.microsoft.com/security/default.mspx" bağlantısına tıklayarak web tarayıcınızı ve e-posta programlarınızı microsoftun en son güvenlik düzenlemesiyle güncellemelisiniz.

Bir diğer nokta ise .exe uzantılı dosyalara dikkat etmek.Eğer bilgisayarınızda uzantılar gizlenmiş ise Windows XP'de Bilgisayarım'a tıkla Araçlar Menüsünden
Görünüm Seçenekleri - Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle butonu aktif ise deaktif ediniz.

Windows 8'de ise Bilgisayarım'a tıkla üst kısımda görünen Görünüm sekmesine tıklayın ve Dosya adı uzantıları kısmında tik işareti yok ise tik işareti koyunuz.

Ayrıca "www.microsoft.com/security/malwareremove/default.mspx" adresine tıklayarak microsoftun kendi kötü amaçlı yazılım temizleme aracınıda kullanabilirsiniz.

Diğer makalemde görüşmek üzere...

Vmware İle Windows XP Kurulum (7dk)

Merhaba arkadaşlar,

Bu videomda sizlere Vmware ile Windows XP İşletim Sistemini Sanal Bilgisayar Üzerinde Kurulumunu Anlatmaya Çalıştım.(Sesli)

Sadece 7dk kurulum yaptık dilerseniz videomuza geçelim ;


7dakikada Vmware aracılığıyla Windows XP Kurulumu

Windows XP İndirme Link : http://goo.gl/Pqdgn

Alternatif : http://goo.gl/J4WeK

Vmware Workstation 9 Full - Key Link : http://goo.gl/1YlCj

Bilgisayarda Virüs Olduğunu Nasıl Anlarız ?

Merhaba arkadaşlar,

Virüsler Nasıl Bulaşır ? adlı makalemden sonra bilgisayarda virüs olduğunu nasıl anlarız konusuna değinmek istiyorum.

Sisteminizin garip davranmaya başlaması bilgisayarınıza virüs bulaştığının en büyük belirtisidir.

Bunun yanı sıra bilgisayarınız beklenmedik şekilde kapanıyor ve açılırken garip mesajlar görüntülüyor veya garip sesler çıkarıyorsa ,

İletişim sisteminiz normalden yavaş tepki veriyor ve sistem belleği sürekli yetersiz kalıyorsa ,

Programların yüklenmesi uzun sürüyor ve uygulamalar düzensiz çalışıyorsa ,

Sisteminizde garip isimlerle yeni dosyalar ortaya çıkıyor , eski dosyalar kayboluyor ve dosya büyüklükleri değişiyorsa ,

Bir Word belgesi açtığınızda garip bir mesaj ortaya çıkıyorsa ,

Word belgeleri yanlızca şablon olarak kaydediliyorsa ,

E-posta programlarınızdan adres defterinizdeki tüm kişilere isteğiniz dışında mesajlar gönderiliyorsa ,

Bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir.

Ayrıca dos işletim sistemini kullanarak bilgisayarınızın alan durumunu inceleyebilirsiniz.

Dos işletim sistemini açmak için ;

Başlat => Tüm Programlar => Donatılar => Komut İstemi

Açılan pencereye klavye yardımıyla  " chkdsk " yazıp enter tuşuna basınız.

Biraz bekledikten sonra karşınıza gelen raporda bilgisayarınızda 6055360bit'ten az yer kaldığını belirtiyorsa bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir.