Aramayan Bulamaz
×
01 March 2012 tarihine ait içerikleri görüntülemektesiniz.
C# Nedir?

C# nedir ?

Bildiğiniz gibi bilgisayarlarımızı rahat kullanabilmek için kullandığımız programlar vardır ve bu programaları yapabilmek için programlama dillerine ihtiyaç duyulur. Bu dillerden en popülerleri Basic, C, C++, Pascal, Java ve Assembler 'dır. Makina dili ise donanımı kontrol etmek için donanımı üreten firma tarafından tanımlanan komutlar kümesidir. Bazı programlama dilleri derleyicilere ihtiyaç duymasına karşın bazıları ise yorumlayıcılara ihtiyaç duyarlar, mesela bir C++ programını çalıştırabilmek için C++ derleyicisine ihtiyacımız varken, Perl ile yazılmış bir CGI scripti için komut yorumlayıcısına ihtiyacımız vardır. Derleyiciler programı çalıştırmadan önce kodları makina komutlarına çevirirler fakat yorumlayıcılar bir grup kodu satır satır ya da bloklar halinde yorumlayarak çalıştırırlar.

Aslında derleyiciler de, komut yorumlayıcıları da birer bilgisayar programından başka birşey değildirler. Yani C ve C++ dilleri bir giriş bekleyen ve çıkış veren birer bilgisayar programları gibi düşünülebilir. Giriş olarak kaynak kodu veren bu programlar çıkış olarak ise makina kodu üretirler.

C ve C++ Dillerine Kısa Bir Bakış

C dili en popüler yapısal programlama dilidir. C dili Dennis Ritchie tarafından, Martin Richards ve Ken Thompson tarafından geliştirilen BCBL ve B dillerinin temelleri üzerine kuruldu.

C dili "The C Programming Language by Brian Kernighan and Dennis Ritchie" kitabıyla büyümüştür. C dili için, 1983 yılının büyük önemi vardır. Çünkü 1983 yılında ANSI standartlar komitesi C standartları için toplanmıştır. Bu standartlaşma süreci tam 6 yıl sürmüştür.Ve tabi ki şu anki standartların oluşumuna katkıda bulunan ANSI 99 standartları da diğer önemli bir gelişmedir.

C programcılar tarafından herhangi bir tür program geliştirmek için yazılmış genel amaçlı bir dildir. C ile bir düşük seviyeli sistem için program yazabileceğimiz gibi, yükse

PHP - MySQL Veritabanına Bağlanmak ve Bilgi Okumak (Resimli Anlatım)

Bağlanacağımız veritabanı : ornek_veritabani

Veritabanımızı ve isim_listesi isimli tablomuzu oluşturduk

 

id isimli kolonun tipini int olarak belirledik, yani tam sayı tipinde ve primary index tanımladık, bu da birincil anahtar anlamına geliyor.

Nedir bu birincil anahtar?

Hepimizin kimliğinde yazan TC numarası gibi benzeri olmayan bir değerdir, tabloya kaydedilen her değere bir numara ataması yapacak ve her numara birbirinden farklı olacak, yani her bilginin kendine ait bir kimlik numarası olacak, atuo increment i işaretlememizin sebebi ise her eklenilen bilgiye otomatik olarak bir değer girmesi için, yoksa kimlik numarası tanımlanmayacaktı.

Şimdi bu veritabanına nasıl bağlanacağız?

Bunun için bir veritabanı kullanıcı lazım, bizim kullanıcımız: ornek_kullanici

Bağlanmak için gerekli komutumuz

mysql_connect("sunucu adresi","kullanıcı adı","şifre" );

mysql_connect("localhost","ornek_kullanici","12345" );

bu komut ile bağlanıyoruz, ama böyle bir kullanım pek güvenli değildir, bir if sorgusu ile yapmak daha iyidir

bağlantı komutumuzu bir değişkene atayıp o değişkeni if ile kontrol ettireceğiz,

$baglanti = mysql_connect("localhost","ornek_kullanici","12345" );
if (!$baglanti)
{
die('Veritabani baglantisi kurulamadi: ' . mysql_error());
}

burada "eğer bağlantı kurulamazsa php scriptini çalıştırmayı durdur ve ekrana hata mesajını yazdır" diyor

Örnek bir kullanım:

çalıştırdığımızda sayfa boş görünür çünkü sayfada bir içerik yok, bağlantı şifresini yada kullanıcı adını değiştirip tekrar bakalım sayfaya

gördüğünüz gibi hata

  • Önceki Sayfa
  • Sonraki Sayfa